Niet te missen op 5 Days Off 2010

 alt=5 Days Off

Over twee dagen is het weer zover, het jaarlijkse house feest 5 Days Off barst dan weer los in Amsterdam. Internationale top acts en Nederlandse helden reizen af naar de hoofdstad om 5 dagen lang het dak eraf te blazen.

Er komen meer dan 80 djs en acts, waaronder Paul Kalkbrenner, Groove Armada en Joost van Bellen. Naast de grote bekende namen heb ik hieronder een paar acts die je zeker niet mag missen.

.

The Bloody Beetroots Deathcrew 77 (live)

Ik heb het op dit blog al eerder over dit Italiaanse electro punk house duo gehad. Ze zijn vernieuwend, creatief en staan garant voor een live spektakel. Check hieronder The Bloody Beetroots live @ I Love Techno 2008:

.

Nobody Beats the Drum

Nobody Beats the Drum is een Utrechtse drie-mans formatie die al verschillende jaren electro, breaks en hip hop mixt tijdens hun live optredens. Ook deze gasten hebben een aardige live reputatie opgebouwd, daarnaast komt er tijdens 5 Days Off een nieuwe EP van ze uit.

.

Promo ft Flinke Namen & Skinto

Afgelopen zomer was daar opeens de grote verrassing dat één van de grootste Nederlandse hardcore dj’s hip hop ging maken. DJ Promo ging terug naar zijn roots en riep daarvoor de hulp in van een aantal rappers uit de Top Notch stal, waaronder Flinke Namen, Big2 en Bang Bang.

Deze unieke combinatie was een groot live succes op Lowlands, waar werd bewezen dat energie verschillende muziekstijlen heel goed kan samenbrengen. De daarop volgende Boombox op Duizend EP was vrij aardig, al kwam het geheel niet zo goed uit de verf als live het geval was. De breakbeat, hardcore, hip hop mix bracht een aantal erg goede beats maar deze muziek klinkt mij live toch net wat beter.

Check hieronder een paar tracks met Flinke Namen, Sef en Willy: