The Flexican, veelzijdige dj/producer

De Mexicaans-Nederlandse DJ/producer Thomás Goethals, artiestennaam The Flexican, is de eerste die ik op dit blog wil noemen en niet zonder reden. Ik ben helemaal gek van zijn mixtapes, live sets én producing skills. Hij produceert vooral voor zijn rap formatie ‘Flinke Namen‘. Als DJ is zijn stijl zeer divers, hij mixt soul, funk, rock, disco, house, latin en hip hop Flexibel aan elkaar.

Een hele vette track die hij met zijn rap formatie ‘Flinke Namen’ heeft gemaakt, is ‘Lichaamstaal’. Vooral door de originele beats is dit wat mij betreft een classic. Hieronder de clip op Youtube.

Hij produceert niet alleen voor de flinke namen, soms werkt hij ook samen met andere artiesten, zoals Typhoon. Samen met hem heeft hij het nummer Bumaye gemaakt, voor de soundtrack van de musical Kings. Het nummer is onder andere geïnspireerd op het legendarische gevecht tussen Mohammed Ali en George Foreman. Een heerlijk nummer met een echte ‘Rumble in the jungle’ sound.

Naast zijn eigen producties is The Flexican heel actief als DJ. Zo stond hij onlangs op Girls Love DJ’s, Latin Village en Dirty Dutch Aftershock. Ik heb hem één keer live gezien en kan je vertellen, hij weet hoe hij een feestje moet bouwen! Er zijn jammer genoeg niet al te veel livesets van hem online te vinden, maar dat wordt helemaal goed gemaakt door het grote aantal mixtapes en jaarmixen dat hij heeft uitgebracht. Deze zijn allemaal op zijn eigen site (www.theflexican.com ) terug te vinden, mét tracklisting. Maar…  om het nóg wat makkelijker te maken, heb ik de downloads hieronder ook allemaal onder elkaar gezet. Veel plezier!